Paidan painatus : Näin tilaat t-paidat omalla painatuksella

Täältä saat tietoa, miten tilaat t-paidat omalla painatuksella – logolla, kuvalla tai tekstillä.

Printtipaitojen tilaus käy todella helposti, kun tiedät miten kannattaa edetä. Listaamme tärkeimmät asiat, jotka kannattaa pitää mielessä t-paitojen tilaamisessa omalla printillä. Mallistosta löydät lähes kaikenlaisia t-paitoja, jotka sopivat jokaiseen hintakategoriaan, laatuvaatimukseen ja tarkoitukseen. Näin valitset tuotteet, painatukset ja teet tilauksen - toimi seuraavasti:

Katso kuvasto suosituimmat t-paidat (Clique, Craft ja Cutter & Buck). Huom. esitteessä näkyvät hinnat on alv 0 %. Hintaan lisätään alv 24 % ja painatuskustannukset.

 1. T-paidan valitseminen: Valitse mallistosta teille sopiva T-paita tai useampi paitamalli. Kerro meille paidan malli ja väri. Voit myös pyytää meitä tarjoamaan tuote-ehdotuksia t-paidoista, jotka täyttävät teidän kriteerit.
 2. T-paidan painatus: Millä painomenetelmällä haluatte painatuksen, kuinka monella painovärillä (esim. 1-väripainatus) ja mihin kohtaan paitaa painatus tehdään?
 3. Tilausmäärä: kuinka monta t-paitaa olette tilaamassa?
 4. Tarjouspyyntö, tilaus ja toimitus: Lähetä meille tarjouspyyntö! Mainitse tarjouspyynnössä t-paidan malli ja väri, tilausmäärä sekä painatuksen värien määrä. Me laskemme hinnan t-paidoille sisältäen painatukset. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen toimitamme teille t-paidat omalla painatuksella noin 2-3 viikossa. Kysy lisätietoja!

 

 

1. T-paidan valitseminen

Ensimmäinen vaihe t-paitojen tilaamisessa on sopivan paidan valitseminen. Tässä osiossa kerromme tästä lisää.

 

Kenelle paidat tulevat - Miesten, naisten, lasten tai unisex paidat

Meillä on valikoimassa useita vaihtoehtoja miehille, naisille ja unisex mallisia t-paitoja. Aikuisten malliston lisäksi meiltä saat lasten t-paitoja.

Samaan tilaukseen on mahdollista yhdistää erilaisia t-paitoja kuten esimerkiksi miesten ja naisten t-paitoja. Suosittelemme valitsemaan saman valmistajan paidat, jotta minimoidaan ylimääräiset kustannukset.

 

Paidan malli ja mitoitus – Regular, medium ja slim fit

Paitamalleja löytyy kaiken kokoisia ja tyylisiä, muodikkaista klassisiin. Haluatko t-paidan, joka on klassisen väljällä mitoituksella vai enemmän vartaloa mukailevalla slim fit mallin tai ehkä näiden välimallin, jota kutsutaan medium fit t-paidaksi? Kaikkia näitä löydät paitamallistosta. Voit toki tilata useampaa paitamallia samaan tilaukseen, kunhan ne ovat saman tuotemerkin valmistamia.

 

T-paidan koko

T-paitoja on saatavana pienistä suuriin kokoihin. Lasten kokoja on 3-14 vuotiaille. Aikuisten koot vaihtelevat mallikohtaisesti, mutta valikoimasta löytyy tavallisesti naisille XS-XXL ja miehille jopa 6XL kokoon asti. Valitse se t-paitamalli, josta löytyy teidän tarvitsemat koot.

 

Materiaali – Puuvilla, luomupuuvilla ja tekninen

Materiaalivaihtoehtoja ovat tavallinen puuvilla, ekologinen puuvilla (luomu) ja tekninen materiaali, esimerkiksi polyesteri. Puuvillasta valmistettuja t-paitoja on eniten valikoimassa, mutta mallistoon lisäämme jatkuvasti ekologisia luomupuuvilla t-paitoja. Teknisiä treenipaitoja on miehille, naisille ja nuorille.

Valitse t-paidan materiaali sen mukaan, mihin sitä käytetään.

 • Tuletteko käyttämään t-paitoja urheilussa, silloin kannattaa valita tekninen t-paita.
 • Mikäli suositte ekologisuutta, valitkaa luomupuuvillasta valmistettu t-paita.

 

Hinta – Halpa, keskihintainen vai premium / laadukas (arvokkaampi)

Mallistossa on useita eri hintaisia t-paitoja ja niistä varmasti löydät omaan budjettiin sopivat vaihtoehdot. Selvitä minkä hintatasoisen paidan haluatte. Hinta määrittää useimmiten paidan laadun. Useimmiten arvokkaammat t-paidat ovat laadukkaampia verrattuna halpoihin t-paitoihin. Edullisille t-paidoille on myös kysyntää, riippuen käyttötarpeesta ja tilaisuudesta.

Otathan yhteyttä, mikäli haluat meidän tarjoavan teille tuote-ehdotuksia teidän toiveisiin sopivista t-paitamalleista.

 

2. paidan painatus

Toinen vaihe on päättää paidan painatus ja sen toteutus. Nämä kohdat käydään läpi:

 • Millä painomenetelmällä painatukset tehdään
 • Painovärien määrä
 • Painatuksen koko ja sijainti eli mihin kohtaan paitaa printti tehdään.

Sinun ei tarvitse kuitenkaan tätä asiaa liikaa miettiä, koska me autamme teitä valitsemaan parhaan painomenetelmän. Suositeltavan painotekniikan lisäksi annamme ehdotuksia esimerkiksi siitä, mihin kohtaan paitaan kannattaa tehdä painatus ja kuinka suurena. Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää.

 

Paidan painatuksen koko ja painatuskohdat (rinta, selkä ja hihat)

Suurin painatuskoko silkkipainatuksella on A3 (paperin koko) ja tämän kokoiset printit voidaan painattaa rinnan tai selän alueelle. Hihapainatuksien leveys on normaalisti noin 6-8 cm. Hihaan emme suosittele yli 10 cm leveää painatusta ellei paita ole kooltaan suuri.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että sama painatus tehdään kaikkiin t-paitoihin. Mikäli tilaatte naisten XS ja miesten XXXL kokoja, niin saman kokoisen painatuksen pitää mahtua sekä myös näyttää hyvältä kaikissa paidoissa. Tämän takia on hyvä tehdä kompromissi painatuksen koon kanssa, jos tilattavat t-paidat vaihtelevat kooltaan paljon. Suosittelemme, että painatus tehdään maksimikokoisena pienimpään paitakokoon ja tällä tavoin printti näyttää hyvältä myös suurikokoisissa paidoissa. Silkkipainossa painatuksen koon muuttaminen ei ole suositeltavaa, koska siinä tapauksessa tehdään uudet sapluunat (seulat) vastaamaan jokaista painatuskokoa ja se nostaa kustannuksia.

T-paita painatus voidaan toteuttaa useaan eri kohtaan t-paidassa ja muutamalla eri painomenetelmällä. Paidan yleisimmät painatuskohdat ovat rinta, selkä ja hihat.

 • Rinta (paidan etupuolelle): vasen puoli, oikea puoli tai keskelle
 • Selkä: keskelle selkään tai niskaan pieni painatus
 • Hihat: oikea tai vasen hiha

 

t-paita rinta painatus

Painatus T-paidan rinnassa

t-paita selkä painatus

Selkäpainatus

vasen rinta painatus

Painatus rinnassa, vasen puoli

a3 kokoinen paidan painatus

A3 kokoinen painatus. Painatuksen suurin koko: leveys noin 30 cm ja korkeus noin 42 cm.

a4 koko paidan painatus

Normaalikokoinen painatus (A4).

hihapainatus painoalue

Hihapainatuksen maksimileveys on noin 10 cm. Korkeus: riippuen paidan mallista.

 

Painomenetelmät - Silkkipainatus ja lämpösiirtopainatus

Kerromme lyhyesti muutamasta suositusta painatusmenetelmästä, jotka ovat silkkipainatus ja lämpösiirtopainatus.

Silkkipainatus

Silkkipainatuksella toteutettu paidan painatus on kestävä ja laadukkaan näköinen. Silkkipaino on vanhin t-paitojen painatusmenetelmä ja edelleen suosituin. Syy suosioon on erittäin selkeä, koska mielestämme sillä saadaan toteutettua parhaat painatukset t-paitoihin. Painatus pysyy pitkään hyvännäköisenä eikä se haalistu läheskään yhtä nopeasti verrattuna muihin painomenetelmiin. Silkkipainatuksen yksi suurimmista eduista on sen edullinen hinta, kun painettavien tuotteiden määrä on useita kymmeniä tai satoja kappaleita. Huonoa silkkipainossa on ainoastaan korkea hinta, kun painetaan pieniä määriä. Silkkipainatus on hyvä valinta painomenetelmäksi, kun tilausmäärä on vähintään 20 kappaletta. Tämän takia olemme myös asettaneet vähimmäistilausmäärän kahteenkymmeneen kappaleeseen, koska haluamme tarjota t-paidat painettuna aina edulliseen hintaan.

 

Silkkipainatuksen hintaan vaikuttaa seuraavat tekijät:

 • Tilausmäärä: Mitä enemmän tilaatte, sitä halvempi on hinta
 • Painovärien määrä: Jokainen painoväri maksaa
 • Paidan väri: valkoiselle paidalle on edullisempi painaa kuin värilliselle. Valkoinen paita ei tarvitse pohjaväriä painatuksen laadun takaamiseksi.

 

Lämpösiirtopainatus / siirtokuvapainatus

Lämpösiirtopainatusta käytetään useimmiten silloin, kun silkkipainolla ei pystytä painamaan logoa, tekstiä tai kuvaa. Siirtokuvapainatuksella voidaan toteuttaa monivärisiä painatuksia, jotka näyttävät lähes yhtä hyvältä kuin valokuvat. Lämpösiirtopainatuksen huono puoli on painatuksen kestävyys. Mikäli paitoja pestään väärissä lämpötiloissa, niin useimmiten kuumasiirtopainatus ei pysy pitkään hyvänä, vaan haalistuu silkkipainatusta nopeammin.

 

Aineistovaatimukset painatuksille

Logon tai painettavan teksti, kuvan on suositeltavaa olla vektorigrafiikkana tai mahdollisimman korkealaatuisen jpg kuvatiedostona. Vektorigrafiikka on ylivoimaisesti paras aineistomuoto, koska sen kokoa voidaan skaalata painatukseen sopivaksi ilman, että sen laatu kärsii. Vektorit ovat normaalisti .ai, .eps, .pdf, .svg -päätteisiä tiedostoja. Jpg -kuvatiedoston pitää olla vähintään 300 dpi, jotta painatuksesta tulee laadukas. Vektoreita ja painokelpoisia kuvia voidaan luoda adobe illustrator ja photoshop kaltaisilla kuvankäsittelyohjelmilla.

 

3. Tilausmäärä

Tilausmäärä on hyvä tietää ja päättää ennen kuin pyydät meiltä tarjouksen, koska se vaikuttaa todella paljon lopullisten tuotteiden hintaan. Painatuksen värien määrä ja tilausmäärä ovat t-paidan lisäksi ne asiat, joista lopullinen hinta muodostuu. Verkkosivuillamme tulet myöhemmin näkemään tuotteiden hinnat tietyille tilausmäärille ja painatuksille (tulossa).

 

4. Tarjouspyyntö, Tilaus ja Toimitus

Lähetä meille tarjouspyyntö. Tarjouksen hyväksymisen ja tilauksen vastaanoton jälkeen tehdään t-paitojen painatukset. Painetut t-paidat toimitamme teille noin 2-3 viikossa. Suosittelemme varaamaan toimitukseen aikaa noin 3 viikkoa, koska kiireisinä aikoina toimitusajat ovat pitemmät. Mikäli tarvitsette t-paitoja painatuksella nopeasti - ota yhteyttä ja kysy tarkka toimitusaika! Monesti pystymme joustamaan toimitusajoissa ja kykenemme toimittamaan paitoja nopealla aikataululla, jopa yhdessä tai kahdessa viikossa. Pikatoimitus saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia, mutta tarkan hinnan saat, kun pyydät tarjouksen!

 

Ota yhteyttä, niin tarjoamme teille tuote-ehdotuksia t-paidoista! Kysy lisätietoja - Pyydä tarjous! 

  

Meiltä saat myös tilattua huppareita omalla painatuksella! www.hupparipainatus.fi -sivustolta löydät hupparit ja colleget, joihin saa oman painatuksen, brodeerauksen - yrityksen logon.

T-paitavalikoima

miesten t-paidat

Miesten T-paidat

naisten t-paidat

Naiset T-paidat

miesten pitkähihaiset t-paidat

Miesten pitkähihaiset T-paidat

naisten pitkähihaiset t-paidat

Naisten pitkähihaiset T-paidat

ekologiset t-paidat

Ekologiset T-paidat

ekologiset pitkähihaiset t-paidat

Ekologiset pitkähihaiset T-paidat

unisex t-paidat

Unisex T-paidat

lasten t-paidat

Lasten T-paidat

miesten treenipaidat

Miesten treenipaidat

naisten treenipaidat

Naisten treenipaidat

t-paidat omalla painatuksella 2-3 viikossa!